Problematiek vechtpartijen in Londerzeel

Op 13 februari 2020

Gisteren, 12 februari 2020, vond de eerste vergadering plaats van de commissie Jeugd en Veiligheid, nadat deze eerst werd geannuleerd om dan alsnog te laten doorgaan...
Het doel van de oprichting van de speciale commissie was voor ons duidelijk: analyseren wat de achterliggende problematiek is van de vechtpartijen, de oorzaken achterhalen en in laatste instantie met gepaste maatregelen komen.
De opmaak van een plan van aanpak was duidelijk niet voorzien. We kregen een relaas te horen over het verlagen van de leeftijd voor GAS-boetes en moesten het daarmee stellen.
De voltallige oppositie heeft daarop de zaken zelf in handen genomen door voorstellen te doen om de werkzaamheden professioneel te laten verlopen.
Het organiseren van hoorzittingen waarbij alle betrokkenen hun expertise kunnen delen, waardoor we inzicht krijgen in de problematiek en de juiste maatregelen kunnen nemen, is voor ons de enige juiste weg.
Jammer genoeg werd ons voorstel van tafel geveegd door de burgemeester en schepenen.
Zij willen het werk van de raadsleden reduceren tot een louter adviserende rol.
Na lang aandringen gingen er ook bij sommige raadsleden van de meerderheid stemmen op om toch samen te werken en ons plan van aanpak een kans te geven.
Wordt dus vervolgd...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is