N-VA wil hondenweide in Londerzeel

Op 18 april 2019

N-VA Londerzeel wil in haar gemeente graag een hondenweide inrichten. “Dierenwelzijn staat alsmaar hoger op de politieke agenda”, zegt raadslid Sanne Eeckelers (N-VA). “Onze gemeente zou vele trouwe viervoeters en hun baasjes blij maken met een speelweide.”

Een plek waar honden en ook hun baasjes kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte is voor N-VA Londerzeel een van haar speerpunten op het vlak van dierenwelzijn.

“De ideale locatie lijkt ons een braakliggend terrein te zijn dat we met de inrichting van een omheinde hondenweide een nieuwe bestemming kunnen geven”, zegt Sanne Eeckelers. “Een perceel van enkele are met eventueel hindernissen is vaak al voldoende om honden de tijd van hun leven te geven.”

Londerzeel heeft wel enkele mogelijke locaties die een leuke bestemming kunnen betekenen. Een hondenweide bevordert bovendien de sociale relaties tussen de baasjes van de trouwe viervoeters. Het is de ideale plek waar hondeneigenaars elkaar kunnen ontmoeten en verhalen over hun huisdier(en) met elkaar kunnen delen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is