N-VA Londerzeel wil voldoende en goed verspreide geldautomaten

Op 28 maart 2023

Door besparingen verdwijnen in het straatbeeld stelselmatig heel wat lokale bankfilialen waar je cash geld kan afhalen. N-VA Londerzeel wil met een motie de federale overheid aanmanen om in gesprek te gaan met de bankensector en zo voldoende evenredig verspreide bankautomaten in onze gemeente te garanderen.

“In één van onze deelgemeenten hebben onze inwoners momenteel geen mogelijkheid tot cashafhaling”, zegt raadslid Sanne Eeckelers (N-VA). “Ook in Malderen verdwenen op korte tijd twee cashpunten.”

Niet enkel de inwoners, maar ook de handelaars verliezen op die manier een essentiële basisdienstverlening. Zolang er cash geld in omloop is, moet de mogelijkheid tot geldafhaling in de buurt van een dorpscentrum of handelskern beschikbaar zijn.

“Voor velen is het bezit van cash trouwens een manier om een goed overzicht te kunnen bewaren van hun uitgaven”, klinkt het bij N-VA. “We mogen niet vergeten dat 1 op 5 digibeet is en dus of geen toegang heeft tot bijvoorbeeld internetbankieren of niet weet hoe zijn bankzaken digitaal te regelen. We mogen hen niet uit het oog verliezen.”

De gemeenteraad keurde de motie van N-VA unaniem goed.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is