Sleutels of zonnebril verloren? Kijk eens op website van gemeente

Op 10 december 2021

Het gemeentebestuur van Londerzeel gaat een extra module plaatsen op de gemeentelijke website met foto's van verloren voorwerpen. Doordat mensen voor hun zoektocht op een plek terechtkunnen, hoopt de gemeente dat inwoners hun verloren voorwerpen zo gemakkelijker kunnen terugvinden.

Gemeenteraadslid Gerda Verhulst (N-VA) vroeg op de gemeenteraad om een online platform op te richten waarop foto's van verloren voorwerpen worden geplaatst. “Iedereen raakt onderweg wel eens iets kwijt, een bril, een gsm, noem maar op”, zegt Verhulst.

“Meestal sta je dan voor een ellendige zoektocht die gepaard gaat met heel wat frustraties. Daarom zou het goed zijn om een digitale database op te starten, dat alle binnengebrachte, verloren voorwerpen verzamelt.”

“Burgers kunnen gevonden zaken dan afleveren bij de bib of het gemeentehuis. Vervolgens worden de gevonden voorwerpen gepubliceerd op een digitaal platform dat burgers makkelijk kunnen raadplegen. Ik vraag aan het gemeentebestuur ook om samen te werken met buurgemeenten zoals Meise en Kapelle-op-den-Bos, die deel uitmaken van dezelfde politiezone KLM.”

Lees verder via: Het Nieuwsblad/Regionaal: Brussel-Noordrand 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is