Schepen niet opgezet met tweetalige aanplakbiljetten

Op 6 april 2016, over deze onderwerpen: Vlaams karakter

LONDERZEEL - 

Schepen voor Integratie Gerda Verhulst (N-VA) ergert zich aan tweetalige aanplakbiljetten in Londerzeel op panden en gronden die te koop worden aangeboden. “Dat verhoogt het risico op verfransing”, vindt ze.

Op vraag van de schepen wordt een schrijven verspreid naar verschillende immobiliënmaatschappijen die eigendommen te koop aanbieden in de gemeente.

In het schrijven worden ze eraan herinnerd dat Londerzeel in het Nederlandstalig gebied van België ligt.

“En het zijn niet enkel makelaars die zich hieraan bezondigen”, zegt Gerda Verhulst. “Er zijn ook Londerzelenaren die tweetalige brochures verspreiden. Je vindt ze bijvoorbeeld in de brievenbus of je ziet ze liggen in de lokale handelszaken.”

“Het is een foutief signaal dat de indruk wekt dat Londerzeel tweetalig zou zijn. Dat is niet het geval. Deze boodschap moet duidelijk zijn voor iedereen die zich in onze gemeente wil vestigen. Zo vermijden we dat nieuwe inwoners op het verkeerde been worden gezet.”

Les Nederlands

“In Londerzeel wordt veel moeite gedaan om anderstaligen Nederlands te leren. Wij geven hen daarmee het ideale instrument om actief deel te nemen aan ons gemeenschapsleven.”

Verhulst herinnert er overigens nog aan dat Londerzeel op een boogscheut van Brussel ligt en dat de verfransing in de randgemeenten in sneltempo toeneemt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is