Lokale verenigingen Sint-Jozef op zoek naar nieuw lokaal

Op 6 oktober 2021

Het parochiaal centrum van Londerzeel Sint-Jozef is sinds vorig jaar eigendom van de naastgelegen basisschool Virgo De Heide. In de toekomst wordt het gebouw omgebouwd naar klaslokalen en een polyvalente zaal voor de school. Voor de voormalige eigenaar van het gebouw, vzw VPW, was het cruciaal om het parochiaal centrum binnen het dorp, Sint-Jozef, te behouden. Maar de lokale verenigingen, die hun vaste stek hadden in het centrum, moeten nu zoeken naar alternatieven om hun activiteiten te organiseren.

Het “centrum” biedt helaas geen plek meer in “hun dorp”. Gemeenteraadslid, Gerda Verhulst (N-VA): “Tijdens de gemeenteraadszitting van december vorig jaar, heb ik reeds de bezorgdheid van de verenigingen geuit. De burgemeester antwoordde me dat er gesprekken gaande zijn en dat het College die heel voorzichtig vanop de zijlijn volgt." Verdere details konden niet worden prijsgegeven.

Afgelopen gemeenteraad kwam het gemeenteraadslid hierop terug en stelde de vraag of er met de school werd overlegd om gebruik te maken van het Centrum. De school zou een oplossing kunnen bieden aan de verenigingen zodat hun activiteiten in hun dorp blijven bestaan. Gerda Verhulst: “Tot mijn grote verbazing werd tot op de dag van vandaag niets ondernomen. Het verenigingsleven van Sint-Jozef is voortdurend op zoek om hun werking enigszins in stand te houden. Het enige alternatief, het nabije Gemeenschapscentrum Gerard Walschap, kan nauwelijks de vele aanvragen aan. Het zijn wrange woorden van de burgemeester die destijds stelde dat niet alles staat of valt met het Parochiaal Centrum."

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is