Gemeente houdt brochure weg bij immokantoren en notarissen

Op 17 april 2024

De Provincie Vlaams-Brabant ontwikkelde een nieuwe brochure “Informatie over Nederlands leren en oefenen'. Deze brochure werd in vier talen opgesteld om anderstaligen wegwijs te maken in het aanbod om Nederlands te leren en wordt door gemeenten via hun plaatselijke notarissen en makelaars verdeeld.
Het voorstel om deze brochure ook in Londerzeel te verdelen werd door gemeenteraadslid Gerda Verhulst (N-VA) ingediend maar ving bot bij de meerderheid.
“Met mijn voorstel zouden ook in onze gemeente anderstaligen die hier een huis kopen of huren, deze infobrochure via hun makelaar of notaris kunnen verkrijgen.
Makelaars en notarissen zijn vaak het eerste aanspreekpunt van anderstalige nieuwe inwoners. Net daarom zijn ze een interessante doelgroep om deze infobrochure via hen te verspreiden.”

Een geslaagde integratie start eerst en vooral met het aanleren van onze taal. Die belangrijke opstap moeten we blijvend ondersteunen door de nodige hulpmiddelen aan te bieden om onze taal onder de knie krijgen.  Anderzijds zorgt de alsmaar toenemende verfransing in onze gemeente tot veel ongenoegen bij onze inwoners.  Dan is het des te meer onbegrijpelijk dat dergelijk initiatief op geen bijval kan rekenen bij het bestuur.  In ieders belang moeten ego’s hierin worden opzij gezet, in soortgelijke initiatieven aan dezelfde kar trekken, ook al komt de aanzet vanuit de oppositie, aldus Verhulst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is