Fietsvergoeding personeel dan toch behouden

Op 27 februari 2019

N-VA Londerzeel kloeg tijdens de afgelopen gemeenteraad de beslissing aan van het nieuwe gemeentebestuur om de fietsvergoeding voor gemeentepersoneel te verlagen van 0,23 euro naar 0,15 euro per afgelegde kilometer. In tijden waar duurzame woon- werkverplaatsingen en bij uitbreiding het klimaat zowat de belangrijkste thema’s op de politieke agenda zijn vinden wij deze beslissing onaanvaardbaar, aldus gemeenteraadslid Patrick Bogaerts (N-VA).

In 2018 ontving elk personeelslid dat verplaatsingen met de fiets aflegde in het kader van woon-werkverkeer 0,23 euro per kilometer. Het toenmalige bestuur koos ervoor om subsidies aan te wenden om het bedrag net op te trekken van 0,15 naar 0,23 euro, een stimulans om de wagen aan de kant te laten staan.

Patrick Bogaerts: “Onze verbijstering was groot toen we van het personeel vernamen dat de kilometervergoeding teruggeschroefd werd. Op een moment dat het klimaat een hot thema is en we als lokaal bestuur net een voorbeeldrol moeten nemen op vlak van duurzame verplaatsingen neemt het nieuwe bestuur deze ongelukkige beslissing. Dat de subsidie wegvalt mag geen excuus zijn om als gemeente zelf geen inspanningen te leveren. Na onze tussenkomst op de gemeenteraad van februari heeft het college blijkbaar toch ingezien dat het verminderen van de fietsvergoeding geen goed signaal was, meer nog, het wordt zelfs verhoogd met 0,01 euro per kilometer…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is